Vähän aikaa oon jo aatellut että tahtoisin jotkut tämmöiset tasapohjaset saappaat. Sattui taas löytymään tuolta vaatehuoneen perältä muovikassista yhdet vanhat kengät. Olivat remonttikenkinä kun kämppää laitettiin, ja sittemmin sinne unohtunu (hyvä niin). Olen vissiin ennenkin sanonut, että taas huomattiin ettei kannata heittää tavaraa pois =D

P1060625-normal.jpg

Että tämänmoinen kenkä. Irrotin nauhat, liimasin ja ompelin tuon läpän tuosta nauhanreikien kohdilta. Noista oli kantapää sisältä rikki, joten piti se ensin korjata ja paikata.

P1060626-normal.jpg

Laitoin kengän jalkaan, otin kartonkipaperia ja kiedoin pohkeen ympärille, niin sain "kaavan" tehtyä tuolle varrelle. Leikkasin tommosesta jämäkästä kaitaliinasta varsipalat, ompelin mustaa ylijäämäsatiinia toiselle puolelle että on kivemman näköinen ja liukuu kenkä paremmin jalkaan.

P1060628-normal.jpg

Varsi kiinnitettynä. Ompelin ensin kiinni noita kengän yläreunoja pitkin, ja sitten liimasin reippaasti kontaktiliimalla kankaan kenkään.

P1060632-normal.jpg

Housunlahkeista leikattuna. Tää täytyy vaan kokeilemalla ja sovittamalla katottava mikä on hyvä pituus ja mistä kohtaa leikata ym.

P1060636-normal.jpg

Housujen takareisien puolelta löytyi tarpeeksi leveä pala kengänkärjen päällystykseen. Kankaan ihan kiinnitin lähelle pohjan rajaa nuppineuloilla. vaatii hieman silottelua ja sovittelua. Etenin siis edestä taaksepäin, ja kun kangas alkaa tosissaan mennä melkein kaksinkerroin niin leikkasin nuo halkiot että istui tuonne sivuille saakka. (Oliko vaikeesti selitetty?) =) Leikaten ylijäämät pois jättäen pienen taittovaran. Sitten vain liimataan kärjestä alkaen pieni pätkä kerrallaan kontaktiliimalla. Kärkeen täytyy leikata pikkuisia halkioita (miksikä sitä sanotaan?) että istuu. Tähän siis vaan liimaa, liimaa ja liimaa, reilusti!

 

Pujotellaan varsi paikalleen, kiinnitetään neuloilla paikoilleen. Liimaa reunoihin, ja ompelu paikoilleen. Kantapää liimattu kuten kärkiosa. Lopulta varren yläosa kiinni koneella ommellen.

VOILA! Vakosamettisaappaat syksyksi à la Stina =D

P1060681-normal.jpg