Kumkvattini olivat tosiaan valmiiksi hillottuja, joten tein muuten samalla ohjeella, mutta en tietenkään lisännyt sokeria kuin muutaman ripauksen. Tuoreista voi uskoakseni tehdä seuraavalla reseptillä
n. 2dl viipaloituja siemenettömiä kumkvatteja
2dl vettä
2dl sokeria
150g voita tai margariinia
100g tummaa suklaata
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa
( ½tl pomeranssinkuorta) ←voinee jättä poiskin, minä nyt ripautin mukaan kun löytyi laatikonperältä.
Mittaa kumkvatit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä välillä sekoittaen kunnes hedelmät ovat läpikuultavia ja alkavat pikkuhiljaa "hajota". Ota kattila liedeltä, hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Sulata rasva seoksen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Paloittele suklaa kattilaan. Vatkaa, jotta suklaa sulaa lämpimään kumkvattisoseeseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (ja pomeranssi) keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 1,8 l). Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45- 55 minuuttia, uunin tehosta riippuen.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kakun voi myös pakastaa.
Vinkki! Tarjoa lisäksi kermavaahtoa, tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Mietin että annos olisi kiva koristaa vaikka ripauksella raastettua appelsiininkuorta..
Kommentit