Mulla oli jääkaapissa kumkvatteja joita olin hillonnut aiemmin, ja oon niistä miettinyt mitä tekisin. Päätin kokeilla soveltaa yhtä toista reseptiä joka mulla on, ja tulos oli melkein suussasulava. Maku oli tuommonen appelsiini-(tumma)suklainen , eli voinee käyttää jotain muutakin kun kumkvatteja!?  Koostumus pehmeä ja täyteläinen, ja tämä sopiikin mielestäni jälkiruokakakuksi hyvin. Eli ei ole kuivakakkua!! =)

Kumkvattini olivat tosiaan valmiiksi hillottuja, joten tein muuten samalla ohjeella, mutta en tietenkään lisännyt sokeria kuin muutaman ripauksen. Tuoreista voi uskoakseni tehdä seuraavalla reseptillä

2054518.jpg


n. 2dl   viipaloituja siemenettömiä kumkvatteja
    2dl   vettä
    2dl   sokeria
  150g  voita tai margariinia
  100g  tummaa suklaata
      2    munaa
    3dl   vehnäjauhoja
  1½tl   leivinjauhetta
    ½tl   ruokasoodaa
  ( ½tl   pomeranssinkuorta) ←voinee jättä poiskin, minä nyt ripautin mukaan kun löytyi laatikonperältä.


Mittaa kumkvatit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä välillä sekoittaen kunnes hedelmät ovat läpikuultavia ja alkavat pikkuhiljaa "hajota". Ota kattila liedeltä, hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Sulata rasva seoksen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Paloittele suklaa kattilaan. Vatkaa, jotta suklaa sulaa lämpimään kumkvattisoseeseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (ja pomeranssi) keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 1,8 l). Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45- 55 minuuttia, uunin tehosta riippuen.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.  Kakun voi myös pakastaa.
Vinkki! Tarjoa lisäksi kermavaahtoa, tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Mietin että annos olisi kiva koristaa vaikka ripauksella raastettua appelsiininkuorta..


Ps. Tällainen on kumkvatti

2054581.jpg