Heidi%20kakku2-normal.jpg

Enostani ja hänen vaimostaan tuli onnelliset kummit pienelle pojanpalleroiselle, ja tilailivat talvi-teemaista kakkua ristiäisiin vietäväksi.. =)

 

 

Heidi%20kakku3-normal.jpg

Koristetta varten sain käyttööni ristiäiskutsussa olleen kuvan, josta koitin ottaa mallia. Kuva oli vastaavasta kuvakulmasta kun tämä..

Makuina Minttua ja Suklaata. Piti tekemäni suklaakakkua minttu-tuorejuustotäytteellä, mutta päädyin tekemään pohjan erään (parhaan jonka tiedän) mokkapalaohjeen mukaan, koska suklaakakku olisi todennäköisesti murtuillut ja hajonnut helpommin, ja halusin kakun muodosta ehdottoman siistin.. Kuorruttamiseen käytin voikreemiä.

Pohjaa en paistanut muotoon vuoassa, vaan vuorasin foliolla irtopohjavuokien pohjaosat (itse omistan kolme), voitelin, ja paistoin n. 1,5-2dl taikinaa kerrallaan n. 10 min.

 

Kakkua päällystäessä marsipaania ollut tarpeeksi peittämään kunnolla kakun juureen saakka. Arvelinkin olevan tooodella hilkulla, mutta mulla oli suunnitelma jo valmiiksi sitä varten, leikkasin siististi tasaiseksi ylimääräiset helmasta, pyörittelin palloksi, värjäsin tummemmaksi sinisellä, pyörittelin pitkulaksi, ja kaulin siitä sopivan levyistä nauhaa peittämään tyhjän kohdan... =) Oon itseasiassa ennenkin tehnyt näin, pariin otteeseen ainakin, ja mun mielestä ihan hyvä juttu koska ei tarvi ihmetellä yli jääneiden marsipaanipalleroiden kanssa sitten.. =)

 

Pikku yksityiskohdaksi kulmiin lisäsin vielä itse tekemiäni sokerikristalleja jotka on valmistettu Rock Candy- reseptillä (<-ohjeita kyseisen "makeisen" tekoon on netti pullollaan kun googlettaa)