Tämänmoisen kakun malli tuli suoraan sankarin toiveesta. Lapset on siitä ihania, että uskaltavat toivoa rohkeasti, miettimättä että mikä onnistuu ja mikä ei. Ja itse taas rakastan sitä että on vähän haastetta, ja joutuu vähän pohtimaan ja suunnittelemaan toteutusta (eikä niinkään aihetta) =) Ja pysyy mielenkiintokin kun saa tehdä sellaista mitä aiemmin ei oo tehny. Toiveeksi tuli siis että tahtoisi vihreän tai vaaleanpunaisen sydämen mallisen kakun, jossa olisi heppa, jolla on jalat "tälleen" (eli tolleen↓).

Ninnin%20Heppakakku-normal.jpg

 

Olin kyllä muotoilevinani hevoselle paljon yksityiskohtasemman naaman mutta se taas "palautui" tolleen simppelimmäksi..

 

Hepan päätin tehdä suklaakakusta, ihan siksi että veistämisjäljestä tulisi tasaisempi, ja että heppa jalkoineen pysyisi kasassa kakun päälle siirrettäessä. Se on siis voisiko sanoa, amerikkalaisittain tehty =) Siellähän nimenomaan tuommoset hienot muotokakut ym. on ns. kuivakakkuja, joissa välissä joku voikreemi tms.

Suunnitelmapiirroksesta tein erillisen sabloonan jonka avulla leikkasin hevosen perusmuodon, ja siitä sitten veistelemään..

Kakusta tuli lopulta mansikkasuklaa-kakku, sillä ne mitkä leikkasin hepan ympäriltä, laitoin yhdeksi kerrokseksi tuonne kakun väliin

 

Hepan harja on pikeeristä. Luonnostelin ensin harjan kakun päälle, jonka jälkeen nostin Hepan siihen päälle, ja sitten viimeistelin harjan pikeerillä myös hepan päälle. Korvat ja suitset lisäsin myös vasta kakun päällä. Kukkia yksityiskohdiksi reunoille ja harjaan.. =)