Tää on taas vanhempaa tuotantoa, että valitettavasti ei löydy kuvia projektin työvaiheista, mutta koitan selittää mahd. hyvin. Tämä siis lasten tuoli =)

1983864.jpg
Tuoliin tarvittiin n. 37 täytettyä maitopurkkia, muutamia tyhjänä.
Hirmuiset määrät sanomalehteä
2 rll ilmastointiteippiä
Vaahtomuovia
Metalliverkkoa (neliöreikäinen)
Vahva nitoja
Vanha säkkituoli
Nauloja, neulaa, lankaa ja KÄRSIVÄLLISYYTTÄ =)

Päällystys on vieläkin keskeneräinen
1983869.jpg
Ihan ensiksi tavalliset 1l maitopurkit on pesty ja kuivattu huolella, ja sitten täytetty todella tiiviisti sanomalehdellä vahvoiksi "palikoiksi" ja teipattu ilmastointiteipillä kiinni. Pohjaan meni 30 purkkia, pystysuunnassa vierekkäin suorakaiteen malliin 5x6 prk taas tiukasti teipaten. Jotta kokonaisuudesta saisi todella tiiviin ja vahvan, aloitin ensin teippaamalla kaksi purkkia vierekkäin, sitten lisäsin pari purkkia, ja taas pari purkkia jne. Samalla teipinvedolla ympäri kierittäen ja voimakkaasti kiristäen. Taisin teipata pari eri osiota jotka sitten lopulta vielä teippasin lopulliseksi kokonaisuudeksi
1983866.jpg
Käsinojiin asetin ensin kaksi purkkia "makaamaan" peräkkäin molempiin sivuihin, sitten niiden päälle yhden maitopurkin, ja yhden 1/2l jogurtti purkin. En oikeastaan muista miksi jogurttipurkkeja...?
Selkänoja syntyi jostakin ylimääräiseksi jääneestä suht vahvasta 120x 40cm metalliverkosta, joka tuli taustan ympäri, melkein käsinojien etureunaan saakka.  Käsinojien yli tulevan verkon osan leikkasin selkänojan vierestä, ja taivutin käsinojan yli sisäpuolelle. Verkon leikkasin niin että siihen jäi reunoille piikit jotka käänsin ja työnsin purkkirungon läpi. Käsinojien sivuille jäävien metalliverkon reunat sidoin toisiinsa etukautta pingotetun ohuen köyden avulla.  Verkkoselkänojan sekä istuinosan päällystin nitomalla litistetyillä maitopurkeilla (selkänojan paksummin). Niiteillä verkkoa kiinni sieltä sun täältä, teippiä perään niin paljon kuin raaskii laittaa. Vaahtomuovia käsi- ja selkänojiin lakanakankaan avulla nitoen, ja lopuksi verhoilin anopin vanhasta säkkituolista leikatuilla keinonahan palasilla..

Epäilin kyllä vähän tuolin kestävyyttä, mutta tuossa se on ollut ahkerassa käytössä jo 1,5 vuotta. Ja jos nyt rikkoutuu, niin eipä ollut ainakaan kallis =) Jos nyt pikkuhiljaa vaan sais loppuun ton päällystämisen...=)