Seikkailen toisinaan etsiskelemässä erilaisia kakkuohjeita ulkomaisilta sivuilta, ja tälläiseen törmäsin. Tämä kakku maustetaan mm. ruusuvedellä, sahramilla ja sitruunalla, ja maku oli aivan ihanan eksottinen. Kakku kuorrutetaan ja täytetään tuolla samalla "tavaralla" mutta itse henk koht olisin kaivannut kuitenkin ainakin kakun sisälle tulevaan täytteeseen enemmän "rakennetta" eli ehkä seuraavan kerran kokeilen lisätä tuorejuustoa, koska omaan makuun oli ehkä liian  kermavaahtomainen..

Kakun koristeluun pitäisi alkuperäisen ohjeen mukaan käyttää oikeita sokeroituja ruusunlehtiä, mutta tyydyin marsipaaniruusunlehtiin (lievästi ruusuvedellä maustettuna) Elintarvikekelpoista ruusuvettä tilasin hyvinvoinnin tavaratalosta.

 Kakku          1 kuppi=n. 2,4 dl

  • 1 kuppi jauhoja
  • 14 rkl tomusokeria kahdessa osassa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 suurta munaa eroteltuina
  • 6 rkl vettä
  • 1/4 kuppia rypsiöljyä
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1/4 tl kardemummaa


Kuorrute

  • 2 1/2 vispikermaa
  • ripaus sahramia
  • 2/3 kuppia tomusokeria
  • 1 tl ruusuvettä
  • 2 rkl suolaamattomia pistaasipähkinöitä

 

Kakku
Lämmitä uuni n. 160 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan n. 20cm vuoan reunat. vuoan pohja kannattaa vuorata leivinpaperilla. Siivilöi jauhot, 7rkl tomusokeria, leivinjauhe ja suola suureen kulhoon. Vatkaa keltuaiset sekä seuraavat 4 ainesta pienemmässä astiassa tasaiseksi. Lisää keltuaisseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota munanvalkuaiset erillisessä astiassa, ja vähitellen lisää loput 7 rkl tomusokerista, vaahdota kunnes vaahdosta tulee paksua ja vaahtokarkkimaista. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan kolmessa erässä tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, ja paista n. 25-30 min. uunin tehosta riippuen. Kakku on kypsä kun puutikulla kokeiltaessa tikku jää puhtaaksi. Väri on aika vaalea kullanruskea. Jäähdytä n. 15min. kumoa vuoasta, poista leivinpaperi ja jäähdytä kokonaan.

Kuorrute:
Kiehauta kattilassa 1/2 kupillista vispikermaa sekä sahrami. Poista liedeltä ja anna hautua n. 20 min. Jäähdytä kylmäksi.

Vatkaa loput 2 kupillista kermaa, tomusokeri, ja ruusuvesi, lisää sahramikerma, ja vaahdota paksuksi. (itselläni unohtui sahramikerma jääkaappiin, ja jäi kakusta vahingossa kokonaan pois. Sahrami värjää kerman kellertäväksi, ja ehkä lisäisin sen vain kakun sisälle tulevaan täytteeseen, jos haluaa valkoisen kuorrutteen).

Täytä kakku väh. 2 kupillisella kuorrutetta, ja päällystä kakku lopulla. Anna vetäytyä jääkaapissa 1-6 tuntia. Koristele ruusunlehdillä sekä pistaasipähkinöillä.