Tildafoorumilla heitettiin haaste suklaatalon rakentamiseksi, ja pakkohan sitä oli lähteä kokeilemaan. Tässäpä ensimmäinen kokeilu. Koristelut jätin pois, koska tää nyt on tämmöstä harjottelua, niin meinaan vielä sulattaa kyseisen talon, temperoida suklaan, ja kokeilla pursottaen tehdä toisenlaiset talon osat... 

(edit. Unohtakaa tuo edellinen lause. kokeilin tehdä pienempää mökkiä pursotellen ja se ei ihan sujunut, niin hermo meni totaalisesti enkä ihan heti ala kokeileen uudestaan! =D) Tyydyn koristelemaan tämän... =)

Muotteja suklaataloon on kyllä olemassa, ja niistä tulee hirmu siistin näköisiä, mutta tykkään mielummin tehdä käsin, joutuu käyttämään vähän päätäänkin sillon... =)

Tää on tämmönen hirsitalo, meidän kesä "mörskän" mallin mukaan, Ihan perus simppeli malli, ja kasaaminen käy melko samalla tapaa kun piparkakkutalon rakennuskin, paitsi ettei osia voi käsissä kovasti pyöritellä kun alkaa sulamaan..=)

2080333.jpg

Alotin höyläämällä suklaalevystä "kohoumat" pois tasaisen seinän saamiseksi. Kannattaa höylätä ensin vinottain ettei lähde liian isoja paloja.. Tää oli sit tosi sotkuista puuhaa (että tiedoksi vaan jos joku kokeilee) Käytin tommosta rainbow maitosuklaata. Pullasuti siksi että saa sudittua suklaanroippeet pois. suklaamuru on niin hienoa että sulaa sekunnissa jos käsin yrittää koskea!!! Suklaan pidin paikoillaan talouspaperitupolla painaen höylättäessä...
2080342.jpg
 Sivuseinistä tuli 5x2 palan kokoisia. Suklaan leikkasin kuumalla veitsellä varovasti painellen tai sahaten, jottei suklaasta murtuisi paloja rumasti. Kiehuva vesikattila oli kokoajan liedellä, jossa pidin veistä jonkun aikaa. Veitsi pitää kuivata hyvin ennen leikkaamista.
2080348.jpg

Tein myös varmuuden vuoksi pahvista "kaavoja"
2080350.jpg

Pienemmällä kuumalla veitsellä tein ikkunanrajat...
2080354.jpg

sekä myös seinäpuiden rajat
2080358.jpg

Ja kuumennetulla lusikalla kattoon kuviot
2080361.jpg

Tässä lopulta kaikki osat ennen kasaamista
2x päätyosat
2x sivuseinät
2x kattolevy
1x kuistin etuosa
2x kuistin sivuosat
2x kuistin katto
1 suklaapala kuistin eteen "rappuseksi"

Koristelut ja pursotukset kannattanee tehdä tässä vaiheessa kuten piparkakkutaloakin tehtäessä
2080365.jpg

Kasatessa oli edelleen veitsi apuna johon/jolla sulatin osien päätyjä ennen kiinnitustä
2080369.jpg

Isot kattolevyt tuli viimeisenä, ja tätä kohtaa jossa kuistin katto on piti vielä muokata ennen asennusta, eli ihan vaan mallailee kohtaa ja sulattelee vähän kerrallaan tolleen kolmion malliin kunnes istuu hyvin. Kokeilemalla se selviää..
2080436.jpg


to be continued....