Aatun 3-vuotis kakkuun tuli tällä kertaa Nemoaihe, joka on tän hetken ehdoton lemppari. Sankari sai itse valita kuvan =)

Eli kuva on maalattu valkoiselle marsipaanilevylle elintarvikeväreillä. Mustaa elintarvikeväriä en omista, joten keittelin salmiakkeja ihan pienessä määrässä vettä, ja lisäilin muistaakseni hieman sinistä mukaan. Ajattelin tietysti salmiakeista tulevan mustaa, mutta jäi vähän rusehtavaksi. Sininen taittoi hyvin mustaan...

Olen käyttänyt noita apteekista saatavia jauhemaisia perus elintarvikevärejä, punainen, sininen, vihreä keltainen, ja niistä sekotellut sopivia värejä aina tarpeen mukaan. Marsipaania ostan aina valkoista, ettei ns. jää käteen jotain väriä mitä en välttämättä tarvitse
1945773.jpg


Tässä valmis kakku ilman kynttilöitä. KAKKUVINKKI: Olen marsipaanikakkujen kuorrutukseen käyttänyt vaahdotettua flora vispiä johon vaahdotuksen loppuvaiheessa sekotan Blåband vanhanajan vaniljakastikejauhetta. En ole määriä mitannut, heitän silleen "sopivasti".
Kreemimäinen seos kannattaa levittää kakun päälle samantien ennenkuin jauhe "suurustuu". Yleensä annan kakun olla jääkaapissa yön yli jotta kuorrutus vähän jämäköityy. Kreemi (varsinkin siis yön yli olleena) on marsipaania ajatellen ihanteellinen, koska se ei ole liian kosteaa eikä näin ala sulattamaan marsipaania. Kosteus on marsipaanin pahin vihollinen!! =) Ja marsipaanin lisään yleensä 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Ihan viimetinkaan lisätty marsipaani taas voi jäädä kuivaksi ja kovaksi...

1945775.jpg

Reunapursotus oli muistaakseni flora vispiä ja vaniljatuorejuustoa. Tää oli taas joku hätävara ratkaisu?!?!
Pursotus näyttää tommoiselta notkealta, mutta itseasiassa pysyy kasassa tosi hyvin.